ДСС позива организаторе ЛГБТ да одустану од параде

sl1

Демократска странка Србије позвала је организаторе ЛГБТ параде да одустану од одржавања тог скупа и промоције хомосексуалности.

“ДСС, противећи се било каквој дискриминацији људи по основу њихове сексуалне оријентације, противи се одржавању политичког скупа ЛГБТ популације и промовисању хомосексуалности и апелује на организаторе скупа да одустану од његовог одржавања”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Та странка апелује и на противнике одржавања скупа да своје неслагање не испољавају применом било каквог насиља према његовим учесницима и онима који по службеној дужности скуп буду обезбеђивали.

“Сваке године, пред одржавање демонстративног окупљања малог броја острашћених и из иностранства добро плаћених активиста организација припадника ЛГБТ популације, обнавља се полемика о томе да ли скупове којима се пропагира хомосексуалност као сексуална оријентација треба забранити или подржати, да ли заслужују назив Парада поноса или Парада срама”, саопштио је ДСС.

Важна разлика у односу на раније године је у томе што су ЛГБТ активисти истакли јасне политичке захтеве: тражи се усвајање закона о истополним браковима и закона о родном идентитету, чиме парада прераста оквире промоције хомосексуалности и постаје и политички скуп, оцењују у тој странци.

“Својом подршком оваквом скупу, додворавајући се бриселској администрацији, српска влада је фактички стала иза политичких захтева истакнутих на дан Међународног дана поноса у јуну месецу ове године. Утркивање чланова владе и лидера еврофилних странака у изражавању подршке манифестном промовисању хомосексуалности, учинило их је ‘већим хомосексуалцима од хомосексуалаца'”, истиче се у саопштењу.

ДСС сматра да велика већина припадника ЛГБТ популације не сматра да је наметање одржавања параде, којим се, како се наводи, “вређа морал огромне већине грађана Србије”, добар начин да се обезбеди повећање поштовања њихових права.

Izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>