Istraživanje o položaju i pravima LGBT zajednice u Srbiji

LGBT

Poštovani/a,

Trenutno se sprovodi istraživanje o položaju i pravima LGBT* zajednice u Srbiji. Najlepše Vas molimo da izdvojite 10-ak minuta Vašeg dragocenog vremena i popunite upitnik koji se nalazi ispred Vas. Molimo Vas da budete što iskreniji prilikom davanja odgovora na pitanja iz ove ankete – Vaše mišljenje je od velikog značaja jer želimo da saznamo kako situacija u Srbiji izgleda iz ugla Vas kao pripadnika/ce LGBT zajednice i koliko se Vaša prava danas poštuju.

Od Vas se neće tražiti nikakav podatak koji bi mogao da otkrije Vaš lični identitet, a Vaši odgovori će biti tretirani kao strogo poverljivi. Rezultati istraživanja će se posmatrati na grupnom nivou i koristiti u statističke svrhe.

Hvala Vam što ste pristali da učestvujete u ovom istraživanju.

* LGBT zajednica ili LGBT osobe je termin koji podrazumeva lezbejke, gejeve, biseksualne, transrodne i transseksualne osobe. To je heterogena grupa koja se u društvenom i političkom kontekstu često svodi pod istu skraćenicu – LGBT. Ponekad se koristi proširena verzija skraćenice koja uključuje interseksualne i kvir osobe (LGBTIQ).

Ovde možete pristupiti Upitniku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>