Prijem novih članova u Koaliciju za ravnopravnost KORAK

Picture1-1024x768

Koalicija za ravnopravnost KORAK je 21.04.2015.godine postala brojnija za dve organizacije koje dele vrednosti Koalicije. Koalicija sada broji 10 organizacija koje deluju na području 4 zemlje, proširuje svoje područje delovanja i postaje sve više aktivnija u aktivnostima promovisanja i zaštite ljudskih prava.

Centar za razvoj civilnih resursa iz Niša je jedna od novih članica koja promoviše istinu, pravdu, mir i jednakost kao svoje osnovne vrednosti.  Svoje programe sprovodi u okviru oblasti: ljudskih prava, tranzicione pravde i aktivizma mladih. Misija CRCR-a je promocija ljudskih prava i slobode izražavanja kroz edukaciju, javne tribine i akcije, umetnost i kulturu. Cilj je da u budućem periodu rade na stvaranju što otvorenijeg društva, bez represije, predrasuda i tabua, zasnovanom na odgovornosti i individualnim slobodama.

.crcr

Makedonsko udruženje mladih pravnika iz Skoplja je takođe jedna od novih organizacija. Ona je nevladina, neprofitna i nepolitička organizacija, osnovana 2004.godine kao organizacija koja za cilj ima realizaciju aktivnosti koje se tiču implementacije principa vladavine prava. Prioriteti ove organizacije su promovisanje i zaštita ljudskih prava i principa vladavine prava, kao i poboljšanje položaja mladih pravnika u Makedoniji.

Logo_MZMP_ENG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>