Projekti podržani u okviru Konkursa OCD u Crnoj Gori

MCMD

Novinarsko istraživanje i debata: Zastupljenost žena u parlamentarnim   političkim   partijama i  njihovim upravnim   tijelima,  projekat sprovodi Monitorov centar za medije i demokratiju (MCMD).

 Glavni cilj projekta je jačanje ljudskih prava i demokratskih reformi  u  Crnoj Gori kroz podizanje svijesti i  osnaživanje antidiskriminacionih mehanizama u društvu. Konkretnije, projekt teži da promoviše i unaprijedi položaj i zastupljenost žena u političkom i javnom životu u Crnoj Gori, kao i vidljivost preduzetih aktivnosti za ispunjavanje kriterijuma  EU koji se odnose na političku zastupljenost žena. Očekivani rezultati projekta su: 1) identifikovana ključna pitanja vezana za zastupljenost žena u politici kroz tri istraživačka članka i jedan dodatak, kao i javna rasprava, koju će objaviti nedjeljnik «Monitor»; 2 ) poboljšana transparentnost struktura političkih partija;    3)   povećano   učešće   i   podrška   javnosti   u antidiskriminacionim  praksama;  4)  ubrzane  demokratske reforme i proces pristupanja EU; 5) unaprijeđen kapacitet MCMD i crnogorskog istraživačkog novinarstva.

U okviru ovog projekta, MCMD će sprovesti sljedeće aktivnosti: novinarsko istraživanje o položaju žena u političkom životu u Crnoj Gori; objavljivanje članaka (tri istraživačka članka i analize koje se tiču  položaja žena u političkim  partijama  u Crnoj Gori, u poređenju  sa  međunarodnim  standardima i  praksom  i zahtjevima  EU, sa  pratećim  preporukama  za poboljšanje postojećeg stanja stvari u Crnoj Gori); panel diskusija „Položaj žena u političkim partijama u Crnoj Gori“ sa zaključcima i preporukama; izrada dodatka: „Položaj žena u političkim partijama u Crnoj Gori“. Ciljne grupe projekta su: predstavnici/e političkih stranaka, Parlament, Vlada, žene koje su angažovane u politici, i ukupna javnost. Projekt će trajati četiri mjeseca.

Kontakt osoba: Zoran Radulović, predsjednik

KORAK podrzani projekti CG

KORAK podrzani projekti CG print (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>