Razgovor – Nacrt zakona o Registrovanim istopolnim zajednicama

nedelja parlamentarizma

Labris vas poziva na razgovor o nacrtu zakona za Registrovane istopolne zajednice koja se održava u okviru  Nedelje parlamentarizma, u sredu, 21. oktobra u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16) sa početkom u 15 sati.

Cilj razgovora je upoznavanje šire javnosti o nacrtu zakona za registrovanje istopolne zajednice i pokretanje razgovora o značaju zakona.

Razgovoru će prisustvovati predstavnice/i  zajednice, državnih institucija i organizacija civilnog društva.

Razgovor će facilitirati: Tijana Popivoda, aktivistkinja Labrisa

Nacrt zakona o registrovanim istopolnim zajednicama nastao je u cilju otvaranja dijaloga o budućim zakonskim rešenjima vezanim za obezbeđivanje pune jednakosti LGBT zajednice u uživanju prava vezanih za bračne i porodične odnose. Predložena rešenja bi s toga trebalo razumeti kao početni radni materijal, na osnovu kojeg bi dalje, u saradnji pre svega sa organizacijama koje su posvećene pravima LGBT osoba, bilo moguće razmišljati o naprednijim, odnosno adekvatnijim normativnim rešenjima. U tom smislu, namera autora nije bila da ponude definitivna rešenja buduće regulative, već samo osnovu za dalje razgovore.

Nacrt zakona nastao je u saradnji partnerskih organizacija Centra za unapređivanje pravnih studija (CUPS), Labrisa – Organizacije za lezbejska ljudska prava i AIRE Centra. Na izradi Nacrta zakona bili su angažovani Saša Gajin, Tanja Drobnjak i Violeta Kočić Mitaček, kao pravne konsultantkinje, zajedno sa Draganom Vučković, Marijom Savić i Jovankom Todorović, aktivistkinjama Labrisa.

Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je da se serijom različitih događaja otvori prostor za debatu o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

http://www.nedeljaparlamentarizma.rs

logoi2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>