Širiti front protiv diskriminacije

Picture1-1024x768

Izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević ocenila je da u Crnoj Gori postoji naglašena ksenofobija prema LGBT populaciji, mržnja i omalovažavanje prema ženama u društveno-politickom životu i nerazumevanje problema lica sa invaliditetom. Ona je na završnoj konferenciji regionalnog projekta “Umrežavanje civilnog društva u vezi sa ugroženim ljudskim pravima u Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu”, pod nazivom “Postizanje ravnopravnosti u društvima zapadnog Balkana – tragovi KORAK-a”, kazala da se u oblastima borbe protiv diskriminacije, zastupanja LGBT prava i promovisanja rodne ravnopravnosti razvio širok front onih koji su osnaženi i spremni da se nose sa problemima ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori.

Direktor YUCOM-a iz Srbije, Milan Antonijević, konstatovao je da su u celom regionu najprepoznatljivije dve teme koje se bore sa diskriminacijom, a to su problemi LGBT osoba i rodna ravnopravnost. Savetnica za vladavinu prava iz Delegacije EU u Crnoj Gori Barbara Rotovnik naglasila je da civilni sektor ima ključnu ulogu u borbi protiv diskriminacije, te da se njihov rad umnogome razlikuje od uloge političkih partija, ali nerazdvojiv od političkog i društveno-ekonomskog procesa.

U prilogu možete pronaći članak štampanog medija koji je preneo vest.

Dan – Širiti front protiv diskriminacije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>